Първи стъпки в тренировките - за какво да внимавате?

Пийте повече вода
30 яну 2020 23:15, Дарена Найденова
10
Първи стъпки в тренировките - за какво да внимавате?
IStockphoto

Нека да си го признаем: Всеки от нас си обещава, че ще започне да тренира през новата година. Купуваме си тренировъчен екип, взимаме си хубав сак и удобни обувки и сме готови за фитнес. Но дотам. Дните си минават и ние никога не стигаме до залата. И тъй като януари вече почти мина, единственият въпрос е: Колко от вас започнаха да тренират?

Не се притеснявайте, ако сте от хората, които са забравили за новогодишните си обещания. Все пак имате още 11 месеца, в които да поправите грешката си. А най-хубавото е, че този февруари е и с ден по-дълъг, което добавя още време за постигането на перфектна фигура. 
 
Ако сте от тези, които не могат да си спомнят последния път, в който са посетили залата, то фитнес треньорите имат един съвет за вас: Правете малки крачки!
 
„Претоварването никак няма да ви помогне“, казва фитнес инструкторът Силвия Насер пред „InStyle“. Тя съветва да започнете бавно и то с базовите неща. „Не се стремете тялото да ви боли на следващата сутрин. Това само ще ви обезкуражи“. Вместо това, Насер предлага постепенно да увеличавате интензитета на тренировките си.

Ето още няколко съвета за начинаещите във фитнеса:
 
Изяснете целите си
 
Още преди да започнете тренировките, трябва да знаете точно към какво се стремите. Важно е да определите дали искате да отслабнете, да натрупате маса, или пък да се чувствате по-добре. „Ако отговорите на тези въпроси, ще знаете точно какви упражнения да правите и колко често да ги правите“, казва Джъстин Сийдман.
 
Разтягайте се
 
Много хора знаят, че загрявката е важна част от фитнес програмата, но малко от тях я правят правилно. Според треньора Деми Дий, трябва задължително да разтегнете тялото си много добре, за да може то да е готово за следващата фаза от упражненията. „Често загрявката трябва да прилича на истинската тренировка, но с по-малко натоварване“.
 
Още съвети, които ще ви помогнат в тренировките, които стартирате, четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Важно преди 4 години
Не забравяйте, че след като вие излезете от сцената, идва следващата изгряваща звезда. За това не прекалявайте с изцепките, няма смисъл, мислете повече за себе си. Успех
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да практикуваш спорт означава да си изградиш седмичен режим на хранене, движение, почивка. Забрави да спортуваш глден, преял, недоспал. Да отнема като продължиелност половин-един час на тренировка, два или три пъти седмично, не в последователни дни. Натоварването се увеличава постепенно. Ходете по няколко човека заедно -това сплотява и помага за режима и мотивацията, особено след очевидния напредък на някой от групата. Спорта натоварва физически, но отморява психически. Успех!
7
0
 
1
 
! Отговори
у преди 4 години
Не приемайте нищо лично, хората се разнообразяват, надъхват се, намират обща приказка на ваш гръб. Иначе скука и еднообразие - все пак добре че сте вие, не е ли прекрасно. За всеобщ сеир може да ви пуснат и по тънката струна. Цирк, разбира се, че всички ви гледат сериала.
6
0
 
2
 
! Отговори
у преди 4 години
Новите винаги са обект на подигравки, обсъждане, интриги от персонал до старши посетителите, за това не ходете сами, особено ако сте си избрали близкия квартален селски фитнес.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пия кафе и се надъхвам... с дрехите не ама с диета сън и умерена тренировка ще стане и този сезон :)
4
2
 
4
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Мисля, че най-добрия пример може да се вземе от водещите спортисти.Муаш анаболни стероиди и с малко тренировки ставаш животно.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто ако сте начинаещ първата ви цел е да се научите да се организирате да бъдете постоянен в спорта, затова си изберете това което сте способни да прилагате с постоянство и лесно да се организирате за него, след като сте добили постоянство в организацията си вече може да си захванете с спортове които са предизвикателства за вас и съответно спорни цели които са предизвикателства но това чак след като постигнете организационно постоянство.Постоянството е първа цел винаги и е трудна за някои
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лично аз познавам много хора които са спортуващи редовно някакъв спорт и всички те се занимават с фитнес в определен момент или постоянно и това.Но нито един случай не се сещам някой да е започнал с фитнес и да си остане постоянно спортуващ години наред.А опита ми е любителско спортуване повече от 15 години в доста спортове с постоянство.И познавам доста хора както начинаещи така и такива с опит повече от 40 години трениращи.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най глупавото нещо е да си неспортуващ и да започнеш да се занимаващ с фитнес , просто си изберете спорт които ви харесва ,мотивацията не е проблемна просто защото това е нещо от което ви доставя удоволствие и целите лесно се поставят , да фитнеса е задължителен но в един момент ще усетите необходимостта от фитнес подготовка и ще ви дойде естествено към любимия ви спорт да добавите и фитнес тренировките.поставяйки правилно нещата лесно спорта ще ви стане всекидневие за постоянно .

Спонсорирани публикации